Achillespeesblessure

De achillespees is de sterkste en grootste pees van het lichaam en verbindt de kuitspieren met de voet. De achillespees is erg belangrijk tijdens de afzetfase van het lopen, rennen of springen. Een achillespeesblessure komt veel voor bij sporters en kan ontstaan door verrekking of overbelasting bij sporten, verkeerde looptechniek, verandering van trainingsintensiteit, verkeerd schoeisel en/of verkeerde ondergrond. Bij een achillespeesblessure is er sprake van een verminderde structuur van de peesvezels, waarbij geen ontsteking van de pees aanwezig is.

Symptomen/kenmerken

  • Geleidelijk ontstane pijn
  • Ochtendstijfheid
  • Zwelling en pijn van de achillespees
  • Pijn tijdens belasting
  • Verminderde beweeglijkheid in het enkelgewricht

Therapie

De therapie is afhankelijk van de oorzaak van de blessure en de tijd dat de blessure al aanwezig is. Bij kortdurende klachten (minder dan 12 weken) is een vermindering van de belasting, gevolgd door een geleidelijke opbouw, vaak een effectieve maatregel. Het herstel van langdurige klachten gaat meestal traag en kan maanden tot jaren duren.

Er zijn verschillende therapieën mogelijk, zoals podotherapeutische zolen met eventueel een (tijdelijke) hakverhoging, schoenadvies, oefentherapie, taping, shockwave therapie  en/of koelen.

Herkenbaar of heeft u vragen over deze of een andere klacht?

Neem gerust contact met ons op. Elke werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur, daarnaast kunt u ons ook bereiken per mail info@podotherapievangelle.com.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!
Terug naar overzicht