Fatpad syndroom

Het hielbeen wordt van binnen beschermt door een vetkussen wat gevormd wordt door verschillende kamers. Deze vetkamers vangen de schokken op tijdens het lopen en beschermen hiermee de interne structuur van de voet. Indien er sprake is van slijtage van het vetkussen spreekt men over het fatpad syndroom. Wanneer dit vetkussen is versleten drukt de ondergrond direct tegen het hielbeen aan wat klachten kan veroorzaken. Fatpad syndroom wordt veelal gezien bij ouderen en sporters.

Symptomen/kenmerken

  • Lopen op blote voeten of schoenen met een dunne zool is pijnlijk
  • Brandend en/of vermoeid gevoel onder de hiel
  • Gevoelloosheid
  • ‘Het gevoel alsof u op de botten loopt’

Therapie

Door middel van podotherapeutische zolen wordt het vetkussen onder het hielbeen gecentreerd. Hierdoor krijgt het vetkussen weer meer volume onder het hielbeen. Tevens kan extra demping in de podotherapeutische zolen de pijnklachten verminderen. Daarnaast kan een taping worden toegepast, waardoor het vetkussen bij elkaar wordt gehouden en onder het hielbeen wordt gecentreerd.

Herkenbaar of heeft u vragen over deze of een andere klacht?

Neem gerust contact met ons op. Elke werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur, daarnaast kunt u ons ook bereiken per mail info@podotherapievangelle.com.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!
Terug naar overzicht