Echografie

Wat is echografie?

Echografie is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. De huid wordt bedekt met gel, waardoor geluidsgolven met het echografieapparaat het lichaam in worden gestuurd en door verschillende weefsels worden teruggekaatst. De teruggekaatste signalen worden door een computer omgezet in beeld. Echografie is een pijnloze en veilige manier van beeldvorming.

Toepassing binnen de podotherapie

Binnen de podotherapie kan echografie worden toegepast om de “weke delen” van de voet, enkel en knie te kunnen beoordelen. Weke delen zijn bijvoorbeeld pezen, spieren, banden, zenuwen, slijmbeurzen en bloedvaten. Echografie kan worden toegepast als aanvulling op het podotherapeutische onderzoek. Vooral voor diagnostiek kan echografie aanvullende informatie geven. Tevens kan het genezingsproces van een blessure beoordeeld worden, bijvoorbeeld bij een peesplaatontsteking onder de voet.

Met de echografieapparatuur van Podotherapie van Gellecom kan er ook een doppler meting worden gemaakt. Het dopplersignaal meet de doorbloeding. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij diabetespatiënten indien er een verdenking is op een verminderde doorbloeding in de benen.

Opleiding

De podotherapeut die echografie binnen de praktijk toepast heeft hiervoor een Post-HBO opleiding gevolgd. Tijdens deze opleiding is veel aandacht besteed om op de juiste manier het bewegende echobeeld in kaart te brengen.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!