Een persoonlijk behandelplan van Podotherapie van Gellecom is altijd maatwerk. Hieronder vindt u de meest voorkomende behandelingen.

  • Podotherapeutische zolen:ook bekend als inlegzolen of steunzolen. Deze op maat gemaakte zolen corrigeren en/of  ontlasten de voet. De zolen worden vervaardigd via een cad-cam systeem waarbij er een 3D beeld van uw voet wordt gemaakt.

Onderstaande video is een time-lapse van hoe uw 3D digitaal ontworpen podotherapeutische zolen worden geproduceerd.

  • Orthese (teenstukje): een op maat gemaakt siliconen hulpstukje om standsafwijkingen van de tenen te corrigeren en/of ontlasten. Dit wordt veel toegepast bij teenafwijkingen,zoals hamerteen, klauwteen en terugkerende likdoorns.
  • Nagelbeugel: dit is bedoeld om problemen met ingroeiende nagels te behandelen. Hierbij wordt een op maat gemaakt draadje over de nagel geplaatst waardoor wordt voorkomen dat de nagel ingroeit.
  • Medical taping: vooral bekend uit de sportwereld, maar de techniek wordt steeds meer toegepast binnen de podotherapie. Deze gekleurde tape ondersteunt de spieren en verbeterd de afvoer van vochtophoping. Dit is een goede hulp bij de genezing van blessures en klachten die zijn ontstaan door overbelasting.
  • Schoenadvies: met een kritische blik kijken wij naar uw huidige schoenen en geven u een persoonlijk advies, elke voet en eventuele pijnklacht vergt een ander type schoeisel.
  • Voorlichting en advies: praktische tips over een optimale voetverzorging, zodat u wondjes en andere klachten kunt voorkomen. Verder kunt u met deze informatie de genezing versnellen.
  • Oefeningen: we hebben een uitgebreid scala aan oefeningen beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld uw houding verbeteren, waardoor u fysieke klachten kunt verlichten. Of beter nog: voorkomen. Uiteraard geven we een goede instructie voor een optimaal resultaat.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!

ZORG VOOR KWALITEIT