Osgood Schlatter

 

Osgood Schlatter is een overbelasting van de aanhechting van de kniepees op het scheenbeen net onder de knie. Dit komt vooral voor bij kinderen tussen de leeftijd van 10-16 jaar in de groeifase en wordt vaker bij jongens dan meisjes gezien. Tijdens en na het sporten zijn er vaak klachten aanwezig en het ontstaat vooral bij sprong specifieke sporten (bijvoorbeeld volleybal, basketbal, handbal, dansen, ect.).

Symptomen/kenmerken

  • Pijn op het scheenbeen net onder de knie
  • Zwelling, roodheid en warmte bij de pijnlijke plek
  • Extra botvorming net onder de knie
  • Pijn tijdens of na het sporten

Therapie

Het is belangrijk om de juiste balans tussen de belasting en belastbaarheid van het jonge lichaam te vinden. Dit gaat mogelijk gepaard met rust of een aanpassing van de (sport-) belasting. Daarnaast kan een afwijkende stand van de benen, voeten en/of knieën gecorrigeerd worden door middel van podotherapeutische. Indien nodig kan geadviseerd worden om met fysiotherapie behandelingen te starten, een taping toe te passen of te koelen.

Herkenbaar of heeft u vragen over deze of een andere klacht?

Neem gerust contact met ons op. Elke werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur, daarnaast kunt u ons ook bereiken per mail info@podotherapievangelle.com.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!
Terug naar overzicht