Wat zijn de kosten voor een podotherapeutisch onderzoek en/of behandeling?

Wat zijn de kosten voor een podotherapeutisch onderzoek en/of behandeling?
Aan een podotherapeutische afspraak zijn kosten verbonden. Hieronder vindt u een kort overzicht van de meest voorkomende onderzoeken en behandelingen.

Omschrijving

Prijs

Onderzoek groot

€  95,00

Onderzoek uitgebreid*

€ 125,00

Podotherapeutische zolen**

€ 159,00

Pakket onderzoek groot, zolen en 1e nacontrole

€ 294,00

Pakket onderzoek uitgebreid, zolen en 1e nacontrole

€ 324,00

Instrumentele behandeling middel

€   54,50

Vervaardigen nagelbeugels

€   56,00 – €95,00

Screening risicovoet

Op verwijzing, vergoed vanuit basisverzekering

* Bijvoorbeeld sportonderzoek of met aanvullende echografie.

** Dit bedrag wordt opgesplitst in podotherapeutische zolen €94,00 en therapiedeel €65,00. Onder therapiedeel vallen o.a. kosten voor het produceren van de podotherapeutische zolen en zijn vrijgesteld van BTW.

Wordt uw behandeling vergoed door uw zorgverzekering?

Podotherapie van Gellecom is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Alle podotherapeuten zijn in het bezit van een afgeronde HBO-bachelor opleiding podotherapie en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici

Voor de vergoeding van uw behandeling bent u meestal aangewezen op uw aanvullende polis. Er is één uitzondering: voetproblemen die worden veroorzaakt door diabetes mellitus vallen onder bepaalde voorwaarden binnen de basisverzekering. Meer weten? Hier lichten we de hoofdzaken kort toe.

Podotherapie: vergoeding vanuit aanvullende verzekering

Voor de vergoeding van podotherapie, hebt u een aanvullende verzekering nodig. Binnen de zorgpolis valt dit onder het budget voor podotherapie. Een verwijzing van uw huisarts is daarbij niet nodig. Klik hier voor een overzicht

Diabetes mellitus en voetzorg: vergoeding vanuit basisverzekering

Als u diabetes mellitus hebt, zijn uw voeten vaak extra kwetsbaar. Hebt u een verhoogd risico? Dan krijgt u een zogenaamd zorgprofiel. U laat uw voeten jaarlijks controleren om klachten te voorkomen. Vanaf zorgprofiel 2 wordt de medisch noodzakelijke voetzorg vanuit de basisverzekering vergoed. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig.

Elektronisch declareren

Podotherapie van Gellecom declareert rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar* dus minder werk voor u. Uw gegevens worden veilig verstuurd via VeCoZo, VEilige COmmunicatie in de ZOrg.

Meer weten? Wij beantwoorden graag uw vragen

Wilt u meer informatie over uw persoonlijke situatie? Wij helpen u graag verder. Neem telefonisch contact op via (073) 511 1750, of stuur een email naar info@podotherapievangelle.com.