Steeds meer mensen gaan sporten, want bewegen is gezond! Een sporter is intensiever bezig met bewegen, waardoor er een hogere belastbaarheid van het lichaam wordt gevraagd.

Bij vrijwel iedere sport worden de voeten gebruikt, als deze niet goed functioneren kan dit niet alleen verkeerde belasting geven in de voeten, maar ook hogerop in het lichaam. Hierdoor kunnen de spieren en gewrichten in het lichaam niet goed samenwerken en is het optimaal sporten niet mogelijk.

Waarvoor kunt u terecht bij de (sport)podotherapeut?

–       Blessures voet, enkel, onderbeen, knie, bovenbeen, heup, lies en lage rug

–       Vermoeidheid en pijnklachten tijdens sporten

–       Advies om blessures te voorkomen

–       Verbeteren van de sportprestatie

–       Hardloopanalyse

–       Sportschoenadvies

Tijdens een uitgebreid onderzoek bekijkt de (sport)podotherapeut de gehele beweegketen en wordt de oorzaak van het probleem gezocht. Tijdens het onderzoek wordt er ook goed gekeken naar de sport specifieke belasting, zoals het hardlopen, afzetten en landen bij een sprong of zijwaartse bewegingen. Het sportschoeisel zal ook uitgebreid beoordeeld worden.

Iedere sport en sporter is uniek. De grote verschillen in sportschoenen laten dit ook al zien. De (sport)podotherapeut doet meer dan alleen sportzolen maken, ook behandeling door middel van medical taping, sporttape en advies over braces behoren tot de mogelijkheden. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan het herstel van de belasting ten opzichte van de belastbaarheid en de techniek die de sporter gebruikt. Veelal wordt er ook samengewerkt met andere disciplines zoals sportarts, sportfysiotherapeut, sportmasseur, trainers en begeleiders.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!

ZORG VOOR KWALITEIT