Mortonse neuralgie

Bij een mortonse neuralgie is er sprake van een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes.  Dit wordt meestal veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een verkeerde voetstand, een afwijkend looppatroon en/of het dragen van verkeerd (te smal) schoeisel. Daarnaast hebben de dagelijkse belasting en activiteiten invloed op de klachten. Indien er niets aan de klachten gedaan wordt, kan de zenuw steeds dikker worden waardoor de pijn toeneemt.

Symptomen/kenmerken

  • Hevige stekende en/of brandende pijn in de voorvoet en/of tenen
  • Tintelingen, een doof gevoel en/of kramp in de tenen
  • Het uit doen van de schoen geeft vaak direct verlichting
  • Na rust kan de voet stijf en pijnlijk zijn

Therapie

Het doel is om de zenuw weer drukvrij te leggen. Indien de oorzaak van de klachten een afwijkende voetstand en/of looppatroon is, worden podotherapeutische zolen gemaakt om de druk op de zenuw te verminderen. Daarbij wordt een schoenadvies gegeven, waarbij voornamelijk de breedte en de hakhoogte van de schoen van belang zijn. In sommige gevallen wordt een siliconen orthese (teenstukje) gemaakt om meer strekking en spreiding van de tenen te creëren.

Herkenbaar of heeft u vragen over deze of een andere klacht?

Neem gerust contact met ons op. Elke werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur, daarnaast kunt u ons ook bereiken per mail info@podotherapievangelle.com.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!
Terug naar overzicht