Indien u veiligheidsschoenen draagt en podotherapeutische zolen nodig heeft is het belangrijk dat deze aan de wettelijke eisen voldoen met betrekking tot het veiligheidscertificaat. Hiervoor gelden namelijk strenge wettelijke eisen en normeringen. Een op de zeven werknemers draagt steunzolen en kan zonder, zijn of haar werk niet goed uitvoeren.

Wanneer u een willekeurige zool in uw veiligheidsschoenen legt, wordt er iets veranderd aan de schoen, hiermee komt het veiligheidscertificaat te vervallen. De schoen voldoet dus niet meer aan de eisen. Hierdoor ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico voor zowel de werknemer als de werkgever bij een ongeval. De verzekeraar zal in dat geval niet meer uitkeren.  Daarom is het belangrijk dat podotherapeutische zolen en veiligheidsschoenen op elkaar afgestemd zijn, zodat het veiligheidscertificaat behouden blijft.

De oplossing

Gelukkig komen er steeds meer fabrikanten met een passende oplossing. Hierbij worden de podotherapeutische zolen volgens een vastgestelde richtlijn conform de Europese norm EN-ISO 20345 vervaardigd. De zolen zijn antistatisch en hebben voldoende ruimte tussen de tenen en de veiligheidsneus. Podotherapie van Gellecom werkt samen met verschillende schoenfabrikanten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Podotherapie van Gellecom.

ZORG VOOR KWALITEIT