Metatarsalgie

Metatarsalgie is een algemene benaming voor pijn onder de voorvoet. Dit wordt meestal veroorzaakt door een stands- en/of functieafwijking van de voet welke vaak samen gaat met de belasting en de activiteiten die ondernomen worden. Hierdoor kunnen mogelijk de kapsels rondom de gewrichten in de voorvoet overbelast raken of zelfs gaan ontsteken. Tevens kan verhoogde druk optreden, waardoor eeltvorming of een likdoorn ontstaat. Verder kan het vetkussen onder de kopjes van de middenvoetsbeentjes verschoven zijn of dunner zijn geworden. Een onderliggende ziekte, zoals reuma, kan ook een aanleiding zijn voor de klachten.

Symptomen/kenmerken

  • Stekende en/of brandende pijn onder de voorvoet
  • Eelt en/of likdoorns onder de voorvoet
  • De pijn is voornamelijk tijdens het afwikkelen van de voet aanwezig
  • Pijnklachten tijdens langdurig staan en lopen

Therapie

Het is belangrijk om de druk onder de voorvoet te verminderen. Dit kan middels podotherapeutische zolen waarbij ook de stand van de voeten wordt gecorrigeerd. Schoenen met de juiste stevigheid en demping in de voorvoet kunnen de klachten verlichten. Het dragen van schoenen met hoge hakken wordt sterk afgeraden.

Herkenbaar of heeft u vragen over deze of een andere klacht?

Neem gerust contact met ons op. Elke werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur, daarnaast kunt u ons ook bereiken per mail info@podotherapievangelle.com.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!
Terug naar overzicht