Zwangerschap en voeten

 

Een zwangerschap is een bijzonder moment in uw leven. In deze periode zit u niet te wachten op pijnklachten aan het bewegingsapparaat, veel vrouwen denken dat deze pijnklachten bij de zwangerschap horen. Uw lichaam verandert en u komt wellicht extra kilo’s aan. Door invloed van hormonen worden banden en spieren in uw lichaam slapper. Hierdoor ontstaat een andere belasting op uw voeten, enkels, knieën, benen, heupen en lage rug. Door deze veranderingen kunt u overbelasting klachten ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat u eventuele klachten aan het bewegingsapparaat niet ziet als een van de vele kwaaltjes die bij de zwangerschap horen. De podotherapeut heeft mogelijkheden om deze klachten te verlichten, zodat u optimaal kunt blijven bewegen tijdens de zwangerschap.

Daarnaast zorgt het slapper worden van de banden bij de helft van alle zwangerschappen voor een grote schoenmaat. Houd hier goed rekening mee met het kopen van nieuwe schoenen.

Veel voorkomende klachten:

  • Drukplekken onder de voorvoet
  • Steken of tintelingen in de voorvoet of bij de tenen
  • Enkel- of hielklachten
  • Knie-, heup- en lage rugklachten

Ervaart u klachten aan voeten, enkels, knieën, benen, heupen of lage rug tijdens de zwangerschap? Neem contact op met onze podotherapeuten. Zij kunnen u helpen met goede adviezen en eventueel podotherapeutische zolen mocht dit nodig zijn. Op werkdagen zijn wij van 8.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar, tevens kunt u ons altijd een mail sturen met uw vragen info@podotherapievangelle.com.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!