Ouderen

Mensen die ouder worden bewegen het lichaam anders en het bewegen wordt vaak minder. De lichamelijke conditie gaat achteruit, daarbij werkt en/of sport men minder of niet meer. Dit alles zorgt voor andere of meer lichamelijke klachten. Echter is het juist van belang om in beweging te blijven, om eventuele ziektes zoveel mogelijk te beperken.

Veel voorkomende klachten bij ouderen:

  • Artrose

Het kraakbeen in de gewrichten is hierbij versleten. Hierdoor ontstaan pijnklachten, stijfheid (in de ochtend), bewegingsbeperkingen en/of instabiliteit in het gewricht.

  • Voorvoetklachten

Het “vetkussen” onder de voorvoet wordt minder, waardoor u het gevoel heeft op de “botten” te lopen.

  • Verkeerde voet- en/of teenstand

Door een verkeerde voetstand kunnen vermoeidheidsklachten optreden in de voeten en/of benen. Bij een afwijkende teenstand kunnen door de schoenen drukplekken ontstaan.

  • Diabetes

Naarmate de leeftijd toeneemt, wordt het risico op vallen groter. Dit is voornamelijk het geval bij instabiliteit en/of als u zich onzeker voelt. De podotherapeut kan bijdragen aan valpreventie. U krijgt adviezen over stabiliteit en schoeisel en eventueel extra ondersteuning door middel van podotherapeutische zolen.

Tijdens het eerste consult kunt u uitgebreid uw klachten bespreken. De podotherapeut onderzoekt de voetfunctie en kijkt onder andere naar de stand van uw voeten en het looppatroon. Tevens zullen uw schoenen worden nagekeken en krijgt u advies.

De therapie kan bestaan uit podotherapeutische zolen ter correctie, versteviging en/of stabilisatie van de voeten tijdens het lopen. Tevens kan een orthese (teenstukje) worden gemaakt indien er drukplekken ter hoogte van de tenen aanwezig zijn.

Wilt u na het lezen van deze informatie een afspraak maken met een van onze podotherapeuten?

Klik dan op onderstaande knop!

Afspraak maken? Klik hier!