Lotte Lammers

Werkzaam bij Podotherapie van Gellecom sinds 2013

Functie: podotherapeut

Specialisatie: kinderpodotherapie

Leuk dat u benieuwd bent naar ons team, we zullen ons aan u voorstellen

Lotte vertel eens aan deze sitebezoeker……

Waarom ben jij podotherapeut geworden?

Vanaf kinds af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken, maar welke richting was lang niet duidelijk. Na lang twijfelen tussen verpleegkunde en fysiotherapie ging ik naar verschillende opendagen en meeloopdagen. Uiteindelijk sprak het toen nog onbekende vak podotherapie mij erg aan, de combinatie van zorg en creativiteit bleek een goede match met mijn karakter.

Wanneer heb jij je opleiding gevolgd tot Podotherapeut?

In 2014 heb ik de hbo-opleiding tot podotherapeut afgerond.

Waar heb jij zoal je ervaring opgedaan?

Alvorens het behalen van mijn diploma tot podotherapeut (2013) werkte ik achter de schermen bij podotherapie van Gellecom. Dit voor telefonische ondersteuning en voor het vervaardigen van podotherapeutische zolen tijdens het zwangerschapsverlof van een van mijn collega’s. Na het behalen van mijn diploma ben ik direct gestart bij podotherapie van Gellecom als podotherapeut en daarbij een zwangerschapsvervanging gedraaid in een andere praktijk in de regio.

Afgelopen jaren heb ik drie mooie artikelen mogen publiceren (in Podosophia vakblad voor podotherapeuten en Fysiopraxis vakblad voor fysiotherapeuten) naar aanleiding van mijn afstudeeronderzoek betreft Hielklachten bij kinderen. Tevens had ik samen met een collega kinderfysiotherapie de eer om in januari 2019 te spreken op het jubileumcongres Kinderen en Sport te Ede, een geweldige ervaring.

Nu heeft elke podotherapeut naast zijn of haar uitgebreide opleiding vaak een specialisatie, wat is jouw specialisatie Lotte?

Mijn specialisatie is kinderpodotherapie. In 2015 heb ik de Sonnevelt post-HBO opleiding tot kindercoach afgerond, dit afgelopen jaren aangevuld met andere kind gerelateerde cursussen. In 2020 ben ik gestart met de post-HBO kinderpodotherapie, deze zal in 2021 afgerond worden. Daarnaast heb ik een medical taping opleiding gevolgd.

En Lotte mag de sitebezoeker ook weten wat jij het leukst vindt aan je werk?

Dat mensen en kinderen de deur uit gaan met een lach op hun gezicht. Daarnaast geniet ik van samenwerken met andere disciplines om zo kennis en ervaring te combineren voor het optimale resultaat voor de patiënt.

Lotte wat doe jij graag buiten jouw werk om?

Buiten mijn werk om ga ik graag op reis, ik geniet ervan om nieuwe landen en culturen te ontdekken. Zo heb ik al een aantal mooie plekken mogen bezoeken buiten Europa zoals; Madagaskar, Australië, China, Indonesië, Kaapverdië, Mexico, Cuba en Georgië. Naast reizen ben ik graag sportief bezig; tennis, squash, crossfit en skeeleren (met mooi weer) kan ik erg van genieten.