Femke van Haandel

Werkzaam bij Podotherapie van Gellecom sinds 2010

Functie: podotherapeut

Specialisatie: fysiotherapie (niet praktiserend)

Leuk dat u benieuwd bent naar ons team, we zullen ons aan u voorstellen

Femke vertel eens aan deze sitebezoeker……

Waarom ben jij podotherapeut geworden?

Ik ben podotherapeut geworden omdat ik het leuk vind om met mensen te werken en ze te helpen om van hun pijnklachten af te komen, zodat ze met plezier in beweging kunnen blijven.  Daarbij vind ik het vak leuk vanwege de medische kennis die je dient te hebben. Dit heeft me altijd al geïnteresseerd. Bovendien komt er nog een stukje creativiteit bij kijken wat het zo afwisselend maakt.

Wanneer heb jij je opleiding gevolgd tot Podotherapeut?

In september 2003 ben ik op de Fontys Hogeschool te Eindhoven gestart met de opleiding podotherapie. In juli 2007 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Waar heb jij zoal je ervaring opgedaan?

Mijn ervaring heb ik opgedaan bij de volgende drie stageplaatsen: Wychen, Almere en Deurne.  Daarbij heb ik op de opleiding ook veel praktijkervaring opgedaan.

En volgde er hierna nog stappen?

Mijn eerste baan als podotherapeut was in Nederweert. Daarna heb ik nog in Eindhoven gewerkt bij een praktijk voor podotherapie. Voordat ik in Vlijmen aan de gang ben gegaan, heb ik nog ervaring opgedaan bij Podoxpert, waar ik bij verschillende praktijken werkzaam ben geweest. Op het moment ben ik al 10 jaar werkzaam bij podotherapie van Gellecom en werk ik er met veel plezier. Daarnaast heb ik onder andere de volgende bijscholingen gevolgd: medical taping, cursus dermatologie, cursus manuele therapie, training NLP (neuro linguistisch programmeren).

Nu heeft elke podotherapeut naast zijn of haar uitgebreide opleiding vaak een specialisatie, wat is jouw specialisatie Femke?

Meteen na het behalen van de opleiding podotherapie ben ik in september van 2007 de verkorte deeltijdopleiding fysiotherapie gestart op de Avans Hogeschool in Breda.  Ik vond het nog leuk om extra kennis op te doen en mogelijk uiteindelijk hierin te gaan werken. In juli van 2010 heb ik mijn diploma fysiotherapie gekregen. Een paar maanden later heb ik een waarneming gedaan bij een praktijk voor fysiotherapie. Echter kwam ik erachter dat mijn hart toch meer ligt bij de podotherapie en heb ik ervoor gekozen om alleen als podotherapeut verder te gaan. Mijn kennis van de opleiding fysiotherapie pas ik tijdens mijn werk als podotherapeut toe.

En Femke mag de sitebezoeker ook weten wat jij het leukst vindt aan je werk?

Het leukste vind ik het contact met verschillende soorten mensen. Ieder mens is uniek en achter ieder mens schuilt een ander verhaal. Het leuke is dat je met de patiënt probeert te zoeken naar een oplossing voor het probleem waar degene mee komt, wat past bij hem/haar.

En tot slot een klein kijkje in jouw privéleven Femke, zou dat mogen?

Ja

Hoe is je gezinssituatie?

In 2005 heb ik mijn huidige partner leren kennen. In 2013 is onze dochter Ilse geboren en in 2015 kwam onze dochter Evi.

Femke wat doe jij graag buiten jouw werk om?

Ik vind het fijn om met mijn gezin samen te zijn en van de dagelijkse bezigheden te genieten. Samen dagjes weg of op vakantie is ook heerlijk. Verder ga ik af en toe graag met vrienden naar een (dance)festival.

Welke sport beoefen jij?

Op de sportschool volg ik een groepsles en af en toe ga ik hardlopen.  Met mijn gezin maken we soms een wandeling of gaan we fietsen.

Is er nog iets wat je graag als afsluiter zou willen zeggen, voordat de sitebezoeker een kijkje gaat nemen bij een van je collega’s?

Ik werk met veel plezier bij podotherapie van Gellecom door de prettige werksfeer en fijne werkwijze. Dit hoop ik nog lang te mogen doen!

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om Femke een klein beetje beter te leren kennen, wie weet tot ziens.