Kelly Vervoort

Werkzaam bij Podotherapie van Gellecom sinds 2016

Functie: podotherapeut

Specialisatie: sportpodotherapie en manuele therapie

Leuk dat u benieuwd bent naar ons team, we zullen ons aan u voorstellen

Kelly vertel eens aan deze sitebezoeker……

Waarom ben jij podotherapeut geworden?

Het helpen van mensen trok altijd mijn interesse en ik wist dan ook dat de zorg goed zou passen. Het vak podotherapie is erg divers. Je leert veel over het menselijk lichaam, helpt mensen met klachten en daarnaast ben je ook technisch bezig tijdens het vervaardigen van podotherapeutische zolen en andere hulpmiddelen. Dat maakt het vak leuk en uitdagend.

Wanneer heb jij je opleiding gevolgd tot Podotherapeut?
In 2011 ben ik begonnen aan de opleiding Podotherapie aan de Fontys te Eindhoven, welke ik 4 jaar later in 2016 heb afgerond.

Waar heb jij zoal je ervaring opgedaan?
In mijn 2e leerjaar tijdens de opleiding ben ik aan de slag gegaan bij een podotherapie praktijk. Hier verzorgde ik een aantal administratieve taken en was ik werkzaam in het lab waar de podotherapeutische zolen worden vervaardigd.

En volgde er hierna nog stappen?

Tijdens het 4e leerjaar heb ik stage gelopen bij zowel de praktijk waar ik al werkzaam was als bij podotherapie van Gellecom. Nadat ik mijn studie volledig had afgerond ben ik bij beide praktijken parttime aan de slag gegaan als podotherapeut. Na een jaar ben ik fulltime gaan werken bij podotherapie van Gellecom, waar ik tot op heden met veel plezier werkzaam ben.

Nu heeft elke podotherapeut naast zijn of haar uitgebreide opleiding vaak een specialisatie, wat is jouw specialisatie Kelly?

Momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding tot sportpodotherapeut. Een sportpodotherapeut heeft zich gespecialiseerd op het gebied van blessures, preventie en prestaties met betrekking tot de sporter. Daarnaast heb ik een cursus Medical Taping gevolgd wat hier goed op aansluit. Daarnaast ga ik regelmatig naar congressen, vooral op het gebied van sport.

En Kelly mag de sitebezoeker ook weten wat jij het leukst vindt aan je werk?

Het helpen van mensen met klachten waardoor zij de dagelijkse-, werk- en sportactiviteiten weer kunnen uitvoeren spreekt mij het meeste aan. De voeten zijn tenslotte de basis van het menselijk lichaam. Ieder mens is uniek, dat maakt dat mijn vak nooit verveeld.

Welke sport beoefen jij?

Ik sport graag en doe dit met name in de sportschool. Het varieert van body pump tot aan steps en fitness. Daarnaast vind ik heerlijk om te wandelen in de bossen en in de winter ga ik met veel plezier skiën met familie en vrienden.

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om Kelly een klein beetje beter te leren kennen, wie weet tot ziens.