Renée van Gellecom

Werkzaam bij Podotherapie van Gellecom sinds 2006

Functie: podotherapeut en mede-eigenaar

Specialisatie: zorg voor diabetes-, reumapatiënten en ouderen.

Leuk dat u benieuwd bent naar ons team, we zullen ons aan u voorstellen

Renée vertel eens aan deze sitebezoeker……

Waarom ben jij podotherapeut geworden?

Als kind wilde ik al graag een medisch beroep. Maar handvaardigheid was ook een van mijn sterke vakken op school. In het beroep podotherapeut vind ik deze beide terug. Het medische, de zorgverlening, het persoonlijk contact met mensen, maar ook het met je eigen handen werken om zelf de op maat gemaakte hulpmiddelen te maken zorgen voor een mooie afwisseling en alles in één! Een schitterend beroep dat vooral veel voldoening geeft.

Wanneer heb jij je opleiding gevolgd tot Podotherapeut

Ik ben in augustus 2000 aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven begonnen aan de opleiding Podotherapie.

En in welk jaar was dat?

In juni 2003 heb ik mijn diploma behaald.

Waar heb jij zoal je ervaring opgedaan?

Om werkervaring op te doen ben ik in eerste instantie als Podotherapeut bij een andere praktijk gaan werken. Eén daarvan was Podotherapie Segerink in Deventer. Daar werkte ik 4 dagen per week, waarvan 1 dag op de voetenpoli in het Deventer Ziekenhuis. Daar is mijn interesse en ervaring ontstaan voor de diabetespatiënten en de diabetische voet.

En volgde er hierna nog stappen?

In 2006 hebben we besloten om de stap te wagen een eigen praktijk te beginnen. Mijn echtgenoot Jeroen heeft mij hier veel in geholpen en ondersteund. In eerste instantie deels naast mijn baan in loondienst, maar na 2 jaar helemaal op eigen benen. Na enkele jaren werd de vraag zo groot, dat onze eigen eerste werknemer aangenomen kon worden. Dit was Saskia Bernards, waar ik inmiddels sinds 2012 een maatschap mee vorm, nu zijn we beide eigenaar.

Nu heeft elke podotherapeut naast zijn of haar uitgebreide opleiding vaak een specialisatie, wat is jouw specialisatie Renée?

Mijn specialisme is ouderenzorg, reuma -en diabetespatiënten.

En Renée mag de sitebezoeker ook weten wat jij het leukst vindt aan je werk?

De voldoening die je haalt uit het behandelen van patiënten, dat je ze kunt helpen hun klachten op te lossen, maar zeker ook de dagen waarop je lekker kunt knutselen in het lab aan mooie hulpmiddelen.

Zou je een bijzondere werkervaring vanuit de praktijk willen delen?

Dat zijn er te veel om op te noemen. Iedere dag is anders en elke dag brengt mooie ervaringen of verhalen met zich mee!

En tot slot een klein kijkje in jouw privéleven Renée, zou dat mogen?

Ja hoor!

Hoe is je gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Jeroen van de Sande. We zijn al ruim 20 jaar samen en hebben 2 kinderen, een dochter die Inge heet en een zoon, hij heet Jelle. We wonen in Vlijmen.

Renée wat doe jij graag buiten jouw werk om?

Naast de praktijk ben ik dus ook moeder. Op de school van onze kinderen doe ik veel vrijwilligerswerk in allerlei vormen, van hulpmoeder tot bestuurslid van de oudervereniging. Samen met de kinderen genieten is mijn hobby. Ze gaan beide graag sporten en ik ga graag mee om ze te brengen en te kijken.

Welke sport beoefen jij?

Als ik er tijd voor heb, een rondje hardlopen. In maart is ieder jaar de Drunense Duinenloop, waar ik graag de 10 km in mee hardloop. Dat vergt wel wat training.

Is er nog iets wat je graag als afsluiter zou willen zeggen, voordat de sitebezoeker een kijkje gaat nemen bij een van je collega’s?

Ik vind het leuk dat u deze informatie ook leest van onze website. Graag leren wij u ook beter kennen. U bent dus te allen tijde van harte welkom om onze praktijk te bezoeken of te bellen voor een afspraak. Door de diversiteit van specialismen binnen ons team is er altijd wel een podotherapeut die het beste bij u past.

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om Renée een klein beetje beter te leren kennen, wie weet tot ziens.