Saskia Bernards

Werkzaam bij Podotherapie van Gellecom sinds 2008

Functie: podotherapeut en sinds 2012 mede-eigenaar

Specialisatie: sport-podotherapie

Leuk dat u benieuwd bent naar ons team, we zullen ons aan u voorstellen 

Saskia vertel eens aan deze sitebezoeker…… 

Waarom ben jij podotherapeut geworden? 

Als eerste om mensen te kunnen helpen, maar ook om creatief bezig te zijn. 

Wanneer heb jij je opleiding gevolgd tot Podotherapeut? 

Na de HAVO ben ik meteen gestart met de opleiding podotherapie. De opleiding sprak mij ook aan omdat er in het eerste jaar al veel praktijklessen waren. 

En in welk jaar was dat? 

2002-2006 

Waar heb jij zoal je ervaring opgedaan? 

Na het afronden van mijn studie ben ik fulltime met heel veel plezier in een podotherapiepraktijk gaan werken. Hier ben ik blijven “hangen” na een stage. Ik had het hier heel goed naar mijn zin, maar op een gegeven moment ging de lange reistijd en de files mij opbreken. Toen kwam er een vacature bij podotherapie van Gellecom in Vlijmen. Hier ben ik in 2008 parttime gaan werken en nog parttime bij mijn andere baan. Al heel snel kwam de mogelijkheid om fulltime bij podotherapie van Gellecom aan de slag te gaan. 

En volgde er hierna nog stappen? 

Jazeker! Ik heb altijd gedroomd van een eigen praktijk. Toen ik de mogelijkheid kreeg om samen met Renée een maatschap aan te gaan, was dit een droom die uitkwam. In 2012 zijn wij een maatschap geworden. 

Nu heeft elke podotherapeut naast zijn of haar uitgebreide opleiding vaak een specialisatie, wat is jouw specialisatie Saskia? 

Mijn eerste specialisatie is sportpodotherapie. Van 2011-2013 heb ik de post-HBO opleiding sportpodotherapie gevolgd. Het leuke van sporters vind ik het enthousiasme en de complexiteit. Het is een uitdagende puzzel om een sporter efficiënt te kunnen helpen. 

Recent ben ik ook gestart met de post-HBO opleiding echografie. Bij ingewikkelde klachten miste ik soms wat extra informatie. Met echografie kan ik net dat stukje extra krijgen om de puzzel op te lossen. 

En Saskia mag de sitebezoeker ook weten wat jij het leukst vindt aan je werk? 

Het helpen van mensen, dit geeft me voldoening. Samen met de patiënt zoeken naar een passende oplossing voor de hulpvraag. Dit is ook iedere keer anders, omdat ieder persoon uniek is. Mijn specialisatie is sport, maar ik vind het nog steeds de variatie in ons beroep leuk omdat iedereen bij ons ook de algemene podotherapie doet. Ik zie mensen van jong tot oud en met een diversiteit aan klachten. Ook vind ik het leuk dat we creatief bezig zijn en ook echt iets kunnen maken. 

En tot slot een klein kijkje in jouw privéleven Saskia, zou dat mogen? 

Ja natuurlijk. 

Hoe is je gezinssituatie?

Ik woon samen met mijn vriend en 2 dochters van 1 en 3 jaar. 

Wat doet Saskia graag in haar vrije tijd? 

Mijn passie is paardrijden, dit doe ik al vanaf dat ik een klein meisje was. Ik vind het heerlijk om te kunnen ontspannen in de Loonse en Drunense Duinen, een parcours te springen of te trainen tijdens de dressuur. Verder wandel en speel ik graag met mijn kindjes. Ik hou ervan om lekker buiten te zijn en in de winter gaan we met de hele familie skiën. 

Is er nog iets wat je graag als afsluiter zou willen zeggen, voordat de sitebezoeker een kijkje gaat nemen bij een van je collega’s? 

Samen met u ga ik op zoek naar een passende oplossing voor uw probleem. Ik wil dat u zich gehoord en geholpen voelt. 

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om Saskia een klein beetje beter te leren kennen, wie weet tot ziens.